A természetes mellnagyobbítás

A Pueraria Mirifica több száz éve használatos a thai népi gyógyászatban. A nők számára javasolt gyógynövény. Az izomfájdalmak csillapítása és a menstruációs, menopauzás problémák kezelése mellett serkenti a hajnövekedést a mellett feszesebbé, formásabbá varázsolja. Hívj : +36 1 999 8527

Friss topikok

Archívum

A Pueraria Mirifica, - amelyet a helyiek “Kwao Kreu Khao”-nak hívnak - a hüvelyesek (Leguminosae) rendjének pillangósvirágúak családjához (Papilionaceae) tartozó, Thaiföldön és Burmában, azaz Myanmarban őshonos kúszónövény. A Pueraria család 76 alfaját azonosították eddig, nagy többségük Ázsiában, Ausztráliában, Afrikában, Észak-, Közép- és Dél-Amerikában található meg, és ezekből Thaiföldön 13, megtévesztésig hasonló alfajával találkozhatunk. Az egyetlen, a kívánt hatóanyagokat megfelelő mennyiségben tartalmazó fajta Thaiföld északi részén terem, és kizárólag március és április hónapokban választható ki a többi közül, mivel a növény virágainak porzószálai és szőrős, hüvelyes termése csak ebben az időszakban látható.

Az észak-thaiföldi hegyi emberek évszázadok óta mézzel keverve fogyasztják a növényt, annak egészségmegőrző és megfiatalító hatása miatt. Hosszú életű kúszónövény, 300-800 méterrel a tengerszint felett található meg leginkább a közepes nagyságú fák társaságában az esőerdőkben. A növénynek csak három levele van, a gyökere viszont fél vagy akár 2 méter hosszúságúra is megnőhet, és elérheti akár a 200 kg-ot is. A növény gyökere az idő múlásával egyre nagyobbra és nagyobbra növekszik, és számos olyan vegyületet gyárt - sokkal nagyobb koncentrációban, mint pl. a szója -, melyeket fitoösztrogéneknek nevezünk (növény által termelt női nemi hormon). Ennek köszönhetően inkább a hölgyek számára nyújthat segítséget.

Az aktív hatóanyagokat tehát a növény gumós, 10-200kg-os gyökere tartalmazza. A Kwao Kreu Khao nemzetség tagjainak pontos beazonosítása sok gyártónak problémát okoz, ezért sajnos sok, minimális hatóanyag tartalommal rendelkező készítmény kapható a kereskedelemben. A Puereria Mirifica - Kwao Krua Khao - kivonatában lévő fitoösztrogének a következők: izoflavonoidok (daidzin, daidzein, genistin, genistein és puerarin), és egyéb összetevők, mint a miroestrol és derivátumai, beta-sitosterol, stigmasterol, coumestrol, puerarin, mirificoumestan, kwakhurin, mirificin.



 

 

Címkék: egészség életmód thaiföld mellnagyobbítás étrendkiegészítő gyógynövény őszülés menopauza fitoösztrogén pueraira mirifica

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://puerairamirifica.blog.hu/api/trackback/id/tr612480288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása